De Plus in Rolde wordt binnenkort een Poiesz-supermarkt.
De Plus in Rolde wordt binnenkort een Poiesz-supermarkt. (Foto: Henry Koops)

Supermarkt Plus in Rolde wordt Poiesz

Algemeen

ROLDE - Supermarkt Plus in Rolde wordt een Poiesz supermarkt. In de afgelopen periode is er door de directies van Poiesz en Plus overeenstemming bereikt omtrent de overname van de Plus supermarkt in het dorp.

Poiesz is een familiebedrijf dat meer dan 100 jaar geleden startte in hartje Sneek. Het bedrijf heeft in het Noorden al meerdere supermarkten. De vestiging in Rolde wordt de 77ste winkel van de supermarktketen. In de komende periode zullen de voorbereidingen worden getroffen voor de feitelijke ombouw van de huidige Plus supermarkt naar de Poiesz-formule. ,,In principe staat de levering van dit filiaal voor eind maart gepland, maar op onderdelen moeten er nog een paar zaken finaal worden geregeld en afgehecht. Als alles volgens planning verloopt zal Poiesz eind april 2024 haar deuren openen”, zegt Piet Smit, Algemeen Directeur van Poiesz.

De huidige Plus supermarkt in Rolde is nog niet zo lang geleden volledig gemoderniseerd en dat maakt dat vele zaken hergebruikt kunnen worden. ,,Het is echter een feit dat ook Rolde een echte en onvervalste Poiesz supermarkt krijgt met alle specifieke formule elementen erin. Het gaat hierbij onder andere om een ruim gesorteerde groenteafdeling, de ambachtelijke bakkerij en slagerij, een borrelshop, een zelfscanplein, een servicekassa, de bloemen- en plantenafdeling en natuurlijk het prachtige assortiment diepvries, gekoelde en niet gekoelde kruidenierswaren”, zegt Smit.

De supermarkt aan de Hoofdstraat in Rolde was nog maar net omgebouwd tot een Plus-supermarkt. ,,Gemiddeld genomen presteren de omgebouwde winkels naar verwachting of zelf daarboven. Helaas komt het ook voor dat een winkel minder presteert dan waar we op hadden gehoopt. Dan moet je kijken wat voor die winkel het beste toekomstperspectief is en dat bleek voor deze winkel de verkoop aan Poiesz”, zegt woordvoerder Rianne van Beek van Plus