Schilderen in het Drentsche Aa-gebied.
Schilderen in het Drentsche Aa-gebied. (Eigen foto)

Masterclass Schilderen en plein-air in Drentsche Aa

Algemeen

REGIO - Het Drentsche Licht biedt de mogelijkheid om een paar dagen en plein-air te schilderen, begeleid door professionele kunstenaars in het prachtige gebied van het Nationale Park Drentse Aa. Het beperkte aantal cursisten en de professionaliteit van de docenten biedt een cursus op niveau.

De masterclasses worden gegeven in de stijl van de impressionisten. Al in de 19e eeuw kwamen schilders naar Drenthe om de ongerepte natuur en het alledaagse leven vast te leggen. Schilders als Israëls, Breitner en van Gogh reisden vanuit het westen naar hier om te schilderen. Zo ontstonden er rond de Hondsrug verschillende dorpen waar kunstenaars elkaar ontmoeten en inspireerden, net als in het Franse Barbizon.

,,Wat is er nu leuker dan op dezelfde wijze een paar dagen met ezel en verf in de natuur te schilderen”, zegt initiatiefnemer Ina Damming. De docenten Joost Doornik (22 tot en met 24 mei) en Adri Wolters (25 tot en met 27 juni) begeleiden de masterclass. De cursus is gericht op zowel enthousiaste amateurs als ervaren kunstenaars.”

Alle informatie is te vinden op www.hetdrentschelicht.com