De bouw van mfc De Boerhoorn loopt volgens planning. (Foto: Henry Koops)
De bouw van mfc De Boerhoorn loopt volgens planning. (Foto: Henry Koops)

Bestuur beheersstichting mfc De Boerhoorn gevormd

Algemeen

ROLDE - Monique van Wieren uit Balloo, Peter Stol, Wim Hoitzing, Jan Emmens en Johan Dijk uit Rolde zullen het eerste bestuur gaan vormen van de beheersstichting van het nieuwe multifunctionele centrum De Boerhoorn in Rolde. De laatste twee leden zijn voorgedragen namens de gebruikers van De Boerhoorn (sport & cultuur en de professionele huurders). 

Het werven van bestuursleden werd eind vorig jaar gestart.De selectiecommissie heeft vijf kandidaten voorgedragen om samen het eerste bestuur te gaan vormen van de binnenkort op te richten beheersstichting. Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Aa en Hunze is blij met de uitkomst van de wervingscampagne. ,,Door de aanstelling kan binnenkort een stichting worden opgericht en kan het bestuur aan de slag met de verdere uitwerking om te komen tot een succesvol mfc”, aldus wethouder Henk Heijerman.  ,,Namens het college wil ik graag de kwartiermakers Netty Weijenberg en Johan Dijk bedanken voor alle werkzaamheden die zij hebben verricht ter voorbereiding van de oprichting van de stichting en voor de succesvolle werving van een bestuur. Wij zijn blij verrast door de reacties op de oproep voor het te vormen bestuur en zien de toekomst van deze beheerstichting met vertrouwen tegemoet. Wij wensen de nieuwe bestuursleden veel succes en plezier met het realiseren van een bruisend ontmoetingscentrum in Rolde.”

De sloop en nieuwbouw startte in september. De bouw loopt volgens planning. Als het weer mee zit en de levering van materialen volgens planning loopt kan het nieuwbouwgedeelte in oktober worden opgeleverd. Daarna kan het nieuwe mfc volledig in gebruik worden genomen.