Bernadette van Harten begint in Gieten een praktijk voor kinderfysiotherapie.
Bernadette van Harten begint in Gieten een praktijk voor kinderfysiotherapie. (Foto: Henry Koops)

Bernadette van Harten start met Kinderfysio Flink Gieten

Algemeen

GIETEN – Bernadette van Harten zal 1 maart starten met Kinderfysio Flink Gieten aan de Wilkerweg 1 in Gieten. ,,Ik wil graag in mijn eigen woonplaats een praktijk opbouwen die gericht is op het ontwikkelende kind”, aldus de inwoonster van Gieten.

Bernadette van Harten werkt al tien jaar als kinderfysiotherapeut. Sinds 2013 als zelfstandige. ,,Ik wil nu graag een eigen praktijk’, zegt de kinderfysiotherapeute. ,,Ik werk graag met kinderen. Mijn passie ontstond in een kinderziekenhuis in Zuid-Afrika. Werken met kinderen geeft veel energie.”

Kinderfysiotherapie richt zich op problemen rondom het bewegen van kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar. ,,Voor baby’s tot 2 jaar kom ik bij de mensen thuis. Ik behandel bijvoorbeeld huilbaby’s, baby’s die een voorkeurshouding of een ontwikkelachterstand hebben. Kinderen ouder dan twee kunnen hier in de oefenruimte terecht, zoals peuters die veel vallen en angstig zijn om te bewegen Oudere kinderen komen vaak met sportblessures, motorische onhandigheid, hoofdpijn- en houdingsklachten. Ik merk momenteel dat er door het thuisonderwijs veel klachten zijn ontstaan door het werken met tablets. Ze zitten te lang in een verkeerde houding. Hetzelfde geldt voor pubers. Deze groep komt met groeigerelateerde klachten, blessures en spanningsklachten. Daarnaast behandel ik kinderen met ernstige neurologische en orthopedische problemen”, legt Van Harten uit.

,,Het werken met kinderen en hun ouders vind ik een leuke uitdaging; ieder kind is anders en daarbij hoort een eigen aanpak. Voor de therapie wordt een behandelplan gemaakt. Er wordt spelenderwijs geoefend, wat zoveel mogelijk aansluit bij de belevingswereld van het kind. Daarnaast onderhoud ik contacten met scholen, artsen en andere zorgverleners.”

Ondanks de coronamaatregelen kan bij Kinderfysio Flink Gieten kinderfysiotherapeutische zorg gegeven worden. Uiteraard wordt gewerkt met in achtneming van de richtlijnen van het RIVM en het KNGF. 

Kinderen kunnen zonder verwijzing bij de Flink Kinderfysio Gieten terecht. ,,Men kan rechtstreeks contact met mij opnemen. Dat kan via 06-17123773 of info@kinderfysioflink.nl. Informatie is ook te vinden op www.kinderfysioflink.nl. De kosten worden geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar.”