Andries Middelbos, Roelie Reinders en Hanny Nijmeijer (v.l.n.r.)
Andries Middelbos, Roelie Reinders en Hanny Nijmeijer (v.l.n.r.) (Foto: Bertus Reinders)

Hanny Nijmeijer zestig jaar muzikant bij Crescendo in Grolloo

Algemeen

GROLLOO - Hanny Nijmeijer werd vrijdag in het zonnetje gezet, omdat ze 60 jaar lid is van muziekvereniging Crescendo uit Grolloo. Van Crescendo-voorzitter Roelie Reinders ontving ze een speldje en een certificaat.

Hanny Nijmeijer is sinds 1975 lid van de muziekvereniging en ze was elke woensdagavond trouw aanwezig op de repetities in dorpshuis Het Markehuis. Tot het moment dat corona kwam, toen was repeteren in groepsverband niet meer mogelijk. De 84-jarige muzikante liet zich daardoor echter niet uit het veld slaan. Met een korte tussenstop repeteert ze elke vrijdagochtend thuis, op gepaste afstand, met haar muziekmaatje Andries Middelbos. Ze spelen beide op een euphonium. Dit koperen blaasinstrument behoort tot de tubafamilie. De toon van deze tenortuba is te vergelijken met een baritonzanger. De naam eufonium komt oorspronkelijk van het Griekse woord euphonos, wat betekent: mooi klinkend. Samen oefenen ze de muziekstukken vol enthousiasme. 

Tijdens de uitvoering in maart van vorig jaar zou de jubilaris officieel gehuldigd worden door de KNMO. In het geheim waren de voorbereidingen getroffen, de familie was hiervoor uitgenodigd. Maar dat kon geen doorgang vinden. Omdat toen al bekend was dat het Kerstconcert zou worden afgelast is Nijmeijer tijdens de ledenvergadering verrast met het erelidmaatschap. 

Na haar vaccinatie heeft ze, nu bijna een jaar later, haar verdiende speldje mogen ontvangen. Deze is met plezier opgespeld door Andries Middelbos in gezelschap van haar echtgenoot Jan.

Henny Nijmeijer is 60 jaar lid van Crescendo.