Inwoners van Gasselte en Kostvlies kunnen een warmtescan van hun woning laten maken.
Inwoners van Gasselte en Kostvlies kunnen een warmtescan van hun woning laten maken.

Inwoners Gasselte-Kostvlies gaan zelf aan de slag met duurzame energie

Algemeen

GASSELTE - Alle inwoners van Gasselte en Kostvlies hebben twee weken geleden een enquête in de brievenbus gekregen. De Werkgroep Duurzame Energie van Plaatselijk Belang Gasselte-Kostvlies had hiervoor het initiatief genomen. 

Een groot aantal inwoners heeft deze enquête, waarmee in kaart wordt gebracht hoe het met duurzame energie in Gasselte-Kostvlies staat, inmiddels ingevuld. De werkgroep hoopt dat uiteindelijk alle inwoners alsnog een paar minuten van hun tijd vrij kunnen maken om de vragen te beantwoorden. Alleen op deze manier kan een goed beeld worden verkregen van het energieverbruik van het gehele dorp en kan het dorp de regie houden over de energievraagstukken die Gasselte en Kostvlies aangaan. 

Studenten van het Van Hall Larenstein instituut uit Leeuwarden stellen op basis van de ingevulde enquêtes een advies op met mogelijkheden om als dorp met duurzame energie oplossingen aan de slag te gaan. Deze oplossingen zullen vervolgens samen met de inwoners onderzocht worden. Op deze manier kunnen de inwoners meedenken over de toekomst voor een duurzaam Gasselte-Kostvlies.

Naast het meedenken en -beslissen biedt de werkgroep alle inwoners de mogelijkheid om gratis een warmtescan van de woning te maken en aan de hand van de scans een eerste energie-advies te ontvangen. 

Meer informatie is te vinden via gasselte-kostvlies.nl