Hardlopers lopen zich in zweet voor v.v. Gasselternijveen.
Hardlopers lopen zich in zweet voor v.v. Gasselternijveen. (Eigen foto)

Mooi bedrag door sponsorloop voor vv Gasselternijveen

Algemeen

GASSELTERNIJVEEN - Ongeveer 65 deelnemers van de door v.v. Gasselternijveen op zaterdag georganiseerde sponsorloop hebben 4.290 euro bijeen gelopen voor de voetbalclub. 

Voetbalvereniging Gasselternijveen is amateurpartner van FC Groningen en als onderdeel van die samenwerking deed v.v. Gasselternijveen mee aan de sponsorloop, die de Trots van het Noorden hield voor haar partnerclubs. 

Initiatiefneemster Ilona de Jonge, de secretaresse van de club, had een mooi en uitdagend parcours uitgestippeld, waarbij ook over de loopbrug over het water in het Hunzepark ‘gerend’ moest worden. Omdat de sponsorloop uiteraard coronaproof georganiseerd moest worden, vertrokken de deelnemers in kleine groepjes na elkaar. Voor de wachtenden waren er op het sportpark diverse leuke spelen georganiseerd. Via sponsorloop.nl hadden alle deelnemers een persoonlijke actielink ontvangen. Die kon vrij eenvoudig, bijvoorbeeld via WhatsApp, doorgestuurd worden naar familie, vrienden, burenmen andere sponsors. Die konden zichzelf vervolgens aanmelden via de link. Zo verliep dat onderdeel van de actie ook volledig coronaproof. 

Naast de samenwerking met FC Groningen, werd de activiteit mede mogelijk gemaakt door sponsoring en medewerking van het HunzeOutdoor-team, de Frisse Start-subsidie van de provincie Drenthe en het stimuleringsbudget van de KNVB. ,,Deze subsidies hebben het mogelijk gemaakt om de sponsorloop extra leuk te kunnen organiseren. Dat heeft ongetwijfeld voor veel aanmeldingen gezorgd”, aldus De Jonge. ,,Helaas konden de sponsoren en overige belangstellenden niet komen kijken bij de sponsorloop zelf, vanwege de coronamaatregelen, die nog altijd gelden. Ondanks dat was de actie een groot, sportief succes voor vv Gasselternijveen.”