Hagelstenen in de tuin van Jaap Last in Annerveenschekanaal
Hagelstenen in de tuin van Jaap Last in Annerveenschekanaal (Foto: Jaap Last)

‘Hagelstenen van wel vijf centimeter’

Algemeen

AA EN HUNZE – De inwoners van Annerveenschekanaal werden vrijdagavond opgeschrikt door hevig noodweer. Een hevige onweersbui met hagelstenen van wel vier tot vijf centimeter trok over het dorp. 

,,Het was heel erg beangstigend”, laat inwoner Jaap Last weten. Hij heeft met verbazing naar de bui gekeken. ,,Het duurde wel een kwartier. Toen de bui bijna over was kwam ik tot het besef om een filmpje en foto’s te maken.” Na de heftige bui kon de schade opgemaakt worden. Last had putten in de overkapping van zijn veranda en net als andere inwoners in de buurt putten in het dak van zijn auto. ,,Volgens de plaatselijke aannemer waren er in Kielwindeweer 72 glasplaten gesneuveld. ,,Het was heel plaatselijk”, zegt Last. ,,In Eexterveenschekanaal heeft het alleen maar geregend.

Bij de gemeente kwamen veel meldingen van wateroverlast binnen, onder meer uit Schipborg, Annen en Eext. Bij vier woningen en bij een horecabedrijf liep het water naar binnen. De brandweer heeft het water op twee locaties weggepompt. In Eexterveen waaiden dikke takken van bomen en in Balloo waaiden twee boompjes om.