De mening over de locatie van de nieuw school in Eexterveen blijven verdeeld.
De mening over de locatie van de nieuw school in Eexterveen blijven verdeeld. (Foto: Henry Koops)

Commotie over locatie school Eexterveen nog niet opgelost

Algemeen

EEXTERVEEN – De meningen over de locatie van de nieuwe basisschool in Eexterveen zijn nog erg verdeeld. Dat bleek uit de drie bewonersbijeenkomsten die de gemeente eind juni heeft gehouden. 

De bewonersbijeenkomsten waren belegd om de commotie die eerder ontstond na de presentatie van de bouwplannen. Omwonenden trokken bij de gemeente aan de bel omdat ze niet waren gehoord tijdens het onderzoek naar de wensen voor een nieuw schoolgebouw. Volgens wethouder Bas Luinge is de commotie na de bewonersbijeenkomsten met omwonende en steekhouders nog niet weggenomen. ,,Het waren drie moeizame avonden en gesprekken. Er zijn vier locatievarianten gepresenteerd. De bezoekers moeten de opties op zich in laten werken en hebben daarom twee weken de tijd gekregen om schriftelijk te reageren”, zeg Luinge die graag na de zoemer een definitief besluit wil nemen over de locatie van de nieuw te bouwen school. ,,Maar of er grote overeenstemming komt over de plek van de school betwijfel ik.” 

Inmiddels zijn in samenspraak met het schoolbestuur en de schooldirectie drie architectenbureaus geselecteerd om de plannen verder uit te werken. In september zal een van de drie kandidaten worden gekozen. 

De wethouder hoopt dat de leerlingen na de zomervakantie van 2023 de nieuwe school kunnen betrekken.