De deelnemers aan de alternatieve Vierdaagse. Op de foto ontbreekt Janny Meijeringh..
De deelnemers aan de alternatieve Vierdaagse. Op de foto ontbreekt Janny Meijeringh.. (Eigen foto)

Wandelaars Ekehaar voltooien alternatieve Vierdaagse

Algemeen

EKEHAAR – Elf personen uit Ekehaar en (verre) omgeving hebben de alternatieve Nijmeegse Vierdaagse  gelopen.

Voor het tweede jaar op rij bleek het onmogelijk de Nijmeegse Vierdaagse te organiseren op een coronaveilige wijze. De organisatie bood de mogelijkheid om een alternatieve Vierdaagse te lopen. Hierbij kon men op ieder willekeurig punt in binnen- of buitenland starten op een eigen uitgestippelde route. Naar keuze kon men 10, 20, 30, 40 of 50 kilometer per dag wandelen. Een door de organisatie beschikbaar gestelde app registreerde per dag de afgelegde wandelkilometers en vinkte de dag af als aan het gestelde doel was voldaan.

De groep uit Ekehaar ging de uitdaging aan. Twee personen liepen 10 kilometer per dag, één persoon 20 kilometer en de rest 30 kilometer per dag. Ook waren er enkele gastlopers op één van de vier dagen.

Dit alles gebeurde onder prima wandelcondities; droog weer en niet al te warm. Er is dan ook volop genoten van de prachtige routes die voor de 30 kilometer respectievelijk starten in Grolloo, Rolde, Ekehaar en Amen. Iedere dag werd een andere windrichting gekozen.

Wandelgroep de Eekhof organiseert jaarlijks twee wandeltochten, in het voorjaar de Stertocht en in het najaar de Herfstwandeling. Mochten de omstandigheden het toelaten dan zal de eerstvolgende Herfstwandeling op 10 oktober worden gehouden.