Schaapherder Reinier van Klinken met zijn Stroomdalkudde bij het hek van De Speulkoel.
Schaapherder Reinier van Klinken met zijn Stroomdalkudde bij het hek van De Speulkoel.

E Poi speelt ‘Waarom de wolf?’ in De Speulkoel

Algemeen

ANLOO - Toneelgroep E Poi speelt op woensdag 18 augustus de voorstelling ‘Waarom de wolf?’ in openluchttheater De Speulkoel in Anloo.

Extreme regenbuien en overstromingen - en elders juist hittegolven en nog nooit vertoonde bosbranden: de mens wordt geconfronteerd met veranderingen. Niet alleen mondiaal: ook in onze regio nemen de problemen toe. Zou er iets aan de hand zijn? Moeten wij de zaken anders aanpakken om te voorkomen dat onze aarde onleefbaar wordt? Hierin kunnen onze schaapskuddes een voorbeeldrol vervullen: het landschap op een natuurlijke manier onderhouden, een deel van de stikstofproblematiek neutraliseren en herkenbare schakels vormen in de circulaire landbouw. En dan komt de wolf naar onze regio... Door velen warm verwelkomd, door enkelen luidkeels vervloekt. Hoe lossen we onze problemen op?

In een interactieve voorstelling met veel muziek behandelt toneelgroep E Poi deze problematiek op woensdag 18 augustus in De Speulkoel in Anloo. De voorstelling begint om 20.00 uur. Kaartjes zijn te reserveren via speulkoel@rondommagnus.nl.