Otto Groote tijdens een eerder optreden in de Speulkoel. (foto Inge de Goed)
Otto Groote tijdens een eerder optreden in de Speulkoel. (foto Inge de Goed)

Bert Hadders en Otto Groote in de Speulkoel

Algemeen

ANLOO - Bert Hadders en Otto Groote treden aanstaande zondag (29 augustus) op in de Speulkoel, het openluchttheater van Anloo.

Door de coronamaatregelen was het lange tijd stil in de Speulkoel. Maar met inachtneming van de 1,5 meterregel zijn voorstellingen daar inmiddels weer mogelijk. Aanstaande zondag zijn Otto Groote met zijn ensemble en Bert Hadders met zijn begeleider Joost Dijkema terug in Anloo. Deze twee geliefde singer-songwriters fungeren als ‘bruggenbouwers’ tussen inwoners van twee landen die hetzelfde Nedersaksische dialect delen: het Plattdüütsch en het Gronings. In Duitsland is hun Brückenbauer-tour begonnen en op deze zondagmiddag brengen zij in Anloo een scala van fijne luisterliedjes. De ‘buren’ worden Brüder.

Bert Hadders kreeg bekendheid als zanger van De Nozems en is daarna een solocarrière gestart met zijn begeleider Joost Dijkema. En Otto Groote en zijn ensemble - alweer voor de derde keer in de Speulkoel - heeft een groeiende schare fans in heel Nederland. Sommigen komen speciaal voor hem naar Anloo.

Het optreden van Bert Hadders en Otto Groote in de Speulkoel begint zondag om 14.30 uur. Het aantal toeschouwers in het openluchttheater is vanwege de coronamaatregelen beperkt, maar er zijn nog plaatsen beschikbaar. Reserveren kan door een e-mail te sturen naar speulkoel@rondommagnus.nl, met vermelding van het aantal kaartjes, telefoonnummer en adres. Kinderen hebben gratis toegang.