Alle hens aan dek voor de verdediging van Unitas.
Alle hens aan dek voor de verdediging van Unitas. (Eigen foto)

Handballers Unitas boeken verdiende overwinning in Amsterdam

Algemeen

AMSTERDAM - De heren van De Lange Natuursteen-Unitas uit Rolde zijn de competitie in de Eerste divisie gestart met een 23-26 overwinning tegen Aristos uit Amsterdam.

Unitas bleek klaar te zijn voor het nieuwe seizoen, nadat de vorige competitie door corona als een nachtkaars was uitgegaan. Om in de nieuwe competitie goed beslagen ten ijs te komen ging de ploeg van trainer Henk-Jan Ottens in de voorbereiding op de Duitse toer. De selectie is ondanks corona aardig in tact gebleven ,,Lekker bikkelen in het Emsland of Ostfriesland. Het werd duidelijk dat een jaar zonder competitie tijd vergde om weer in het goede ritme te komen”, aldus Ottens.

In Amsterdam ging de strijd in de eerste helft gelijk op. De Amsterdammers speelden traag en erg fysiek, maar wisten ieder keer toch de openingen te vinden om te scoren. Het spel van Unitas was te slordig om in de eerste helft al afstand te kunnen nemen. Ruststand 12-12.

Dat gebeurde in de tweede helft wel. Ondanks dat goalgetter Bart Lensen, al vroeg door een harde ingreep het veld moest ruimen, vergrootte Unitas de voorsprong tot maximaal vijf doelpunten. 19-24. Met nog acht minuten te spelen zette Aristos nog één keer aan en kwam terug tot 22-24. Uiteindelijk bleek het te weinig en gooide aanvoerder Camiel Lansink met goede individuele acties de wedstrijd in het slot. 23-26.

Scores: Bart Lensen 5, Rik Makkes 4, Camiel Lansink 4, Maarten Pronk 4, Marc Heijmans 3, Sylvan Boer 2, Remon Wijnholds 2, Ruward Duijnisveld 2.

De heren van Unitas spelen komende zaterdag thuis in sporthal De Boerhoorn tegen PSV uit Eindhoven. Aanvang 20.30 uur.