Ruward Duinisveld legt aan voor één van zijn vier doelpunten.
Ruward Duinisveld legt aan voor één van zijn vier doelpunten. (Eigen foto)

Unitas pakt belangrijke zege

Algemeen

ROLDE - De Lange Natuursteen Unitas heeft zaterdag met 30-26 gewonnen van DWS uit Schiedam.

De thuiswedstrijd in sporthal de Boerhoorn was een belangrijk potje voor de ploeg van trainer Henk Jan Ottens. Een overwinning op het nog puntloze DWS zou de Rolder handballers terugbrengen in de middenmoot van de eerste divisie van het vaderlandse handbal.

De start verliep voorspoedig. Unitas liep vlot uit naar een 10-3 voorsprong. De open offensieve dekking van de Schiedammers bood Unitas alle ruimte om de weg naar het doel te vinden. Dit veranderde toen DWS na een kwartier overschakelde naar een defensievere dekkingsvariant. ‘In zo’n situatie kost het ons duidelijk nog te veel moeite om direct een antwoord paraat te hebben”, aldus Ottens. DWS vocht zich terug in de wedstrijd. Rust 16-13.

Na de rust hadden de Roldenaren de zaakjes weer op orde. De dekking stond als een muur en in het doel was Rogier Meijer moeilijk te passeren. Unitas liep in deze fase uit naar 19-14. Met nog tien minuten te spelen en een 24-19 leek de wedstrijd gespeeld. Toch kwam Unitas nog in de problemen. Door nonchalance en slordigheden kwamen de Schiedammers terug naar 26-24. Tekenend was dat Unitas niet wist te scoren tijdens een vier minuten durende overtalsituatie en DWS wel twee keer wist te scoren. Uiteindelijk bleek de marge voldoende en werd de wedstrijd beslecht met een voorsprong van vier doelpunten.

Aanvoerder Camiel Lansink was met 9 doelpunten uit 12 pogingen belangrijk voor Unitas. Scores: Camiel Lansink 9, Maarten Pronk 7, Ruward Duinisveld 4, Rik Makkes 3, Martijn de Rijk 2, Casper Pronk 2, Rik Luinge 2, Remon Wijnholds 1.

Komende week speelt Unitas midweeks voor de beker in Stiens tegen tweede divisionist FHC. Zondag treedt het in Den Haag aan tegen Hellas 2.