Let op bij modder op de weg.
Let op bij modder op de weg. (Foto: VVN)

Modder op de weg kan grote gevolgen hebben

Algemeen

AA EN HUNZE - Boeren zijn momenteel volop gewassen aan het oogsten. Daarbij verliezen ze wel eens modder. Dit kan gladheid veroorzaken op straat.

Deze gladheid kan nog een tijdje aanhouden. Het oogsten gaat namelijk nog even door. Boeren waarschuwen vaak zelf al met borden en proberen de wegen schoon te houden met een schuiver. Verkeersdeelnemers moeten zeker bij vochtig weer op deze weggedeelten rekening houden met gladheid en slipgevaar. 

,,Moddersporen kom je vaak heel lokaal tegen. Het gaat dan vaak om een korte afstand. Zie je een waarschuwingsbord of zie je modder liggen? Pas dan het eigen rijgedrag aan”, waarschuwt de Gemeente Aa en Hunze op haar website. 

Advocaat Wim Anker heeft ook nog een waarschuwing voor de boeren: ,,Modder op de weg kan niet alleen ernstige gevolgen hebben voor de weggebruiker maar ook voor de veroorzaker.” Volgens de Friese advocaat ligt de verantwoordelijkheid toch echt bij de vervuiler. De vervuiler moet volgen Anker beducht zijn voor de grote consequenties van onzorgvuldig handelen en het plaatsen van waarschuwingsborden alleen is volgens hem niet voldoende.