De selectie van Unitas. (eigen foto)

Unitas verslaat ook Aalsmeer

Algemeen

AALSMEER - Unitas heeft zondag een overtuigende 28-30 overwinning geboekt op het hoger geplaatste Aalsmeer 3.

Met deze overwinning klimmen de Rolder handballers met 10 punten uit 7 wedstrijden naar de vijfde plaats in de eerste divisie. Komende woensdag speelt Unitas de topper tegen titelfavoriet Berdos/Vrone uit Bergen. Deze wedstrijd is twee weken geleden komen te vervallen in verband met een coronageval bij de tegenstander. Bij winst nestelt Unitas zich in de kop van de ranglijst.

Unitas startte sterk in Aalsmeer en nam meteen een 0-3 voorsprong. Een goed draaiende dekking in combinatie met gedegen aanvalsspel zorgde ervoor dat Unitas een maximale voorsprong van 10-17 nam. Aalsmeer had nauwelijks een antwoord, maar wist bij rust terug te kruipen tot 12-17. In de tweede helft kwamen de Roldenaren aanvallend moeilijker door. Het duurde even voordat Unitas een antwoord had op de offensieve dekking van de Aalsmeerders. Ondanks dat de wedstrijd rommeliger werd stond met nog 10 minuten te spelen een veilige voorsprong van 22-27 op het bord. Door slordigheden wist Aalsmeer het gat in de slotfase te verkleinen, maar de verdiende overwinning kwam geen seconde in gevaar.

Scores: Martijn de Rijk 7, Rik Makkes 6, Camiel Lansink 5, Rik Luinge 5, Mathijs Meijer 2, Sylvan Boer 2, Maarten Pronk 1, Casper Pronk 1, Bart Lensen 1.

De wedstrijd tegen Berdos/Vrone begint woensdag om 20.30 uur. In verband met de coronamaatregelen is de wedstrijd te volgen via een livestream. De link is te vinden op de website van Unitas.