Raadsleden Greet Oosterhuis en Roelof Brands bieden beheerder Gienus de Weerd een plant aan. (foto: Gemeentebelangen)
Raadsleden Greet Oosterhuis en Roelof Brands bieden beheerder Gienus de Weerd een plant aan. (foto: Gemeentebelangen)

Gemeentebelangen brengt bezoek aan De Boerhoorn

Algemeen

ROLDE - Raadsleden Roelof Brands en Greet Oosterhuis van Gemeentebelangen hebben een bezoek gebracht aan multifunctioneel centrum De Boerhoorn in Rolde. 

Nu de Bibliotheek Rolde geopend is, zijn de deuren open voor publiek. Hoewel enkele gebruikers nog druk bezig zijn om hun eigen ruimtes gebruiksklaar te maken, is nu al te zien dat het een prachtig multifunctioneel centrum wordt. In de kantine werd de delegatie van Gemeentebelangen hartelijk ontvangen door beheerder Gienus de Weerd en bestuursleden Jan Emmens en Peter Stol. Vol trots (en terecht!) lieten ze hen de verschillende ruimtes zien van de nieuwbouw van het MFC. 

Gebruikers van De Boerhoorn zijn de bibliotheek, de kinderopvang, Stichting Attenta, Impuls Welzijn en het Rolder Historisch Gezelschap. Ook het Eerstelijnscentrum (apotheek, fysiotherapeut en drie huisartsen) heeft een eigen plek in het gebouw gekregen, alleen vallen zij niet onder het stichtingsbestuur van het MFC.

In het nieuwe gebouw zijn her en der verschillende leuke zitjes ingericht, met in de centrale hal een grote leestafel. Ondanks de nog niet ‘aangeklede’ muren en ruimtes, straalt het gebouw warmte uit. ,,Er is echt een huiskamergevoel gecreëerd. De Boerhoorn in Rolde is een plek om elkaar te ontmoeten.’’ Gemeentebelangen wenst alle gebruikers een gouden toekomst toe.