Jan Raterink kreeg uit handen van voorzitter Fred Snoep een certificaat van zijn erelidmaatschap. (foto: Freek Goeree)
Jan Raterink kreeg uit handen van voorzitter Fred Snoep een certificaat van zijn erelidmaatschap. (foto: Freek Goeree)

Jan Raterink benoemd tot erelid Gemengd Koor Gieten

Algemeen

GIETEN - Jan Raterink is tijdens de algemene ledenvergadering van het Gemengd Koor Gieten benoemd tot erelid. 

Terwijl hij dacht dat het een normale ledenvergadering zou worden, was niets minder waar. Perplex stond hij toen ineens voorzitter Fred Snoep ging staan en zich tot hem richtte. Uit handen van de voorzitter kreeg Jan een certificaat voor zijn erelidmaatschap, een dinerbon en een prachtig bos bloemen. Blij verrast nam hij de cadeaus in ontvangst. ,,Zingen is zijn grote passie. Alhoewel Jan niet alle stukken even leuk vindt zou hij het koor niet willen missen. Elke woensdag gaat hij met plezier naar de repetities voor de gezelligheid, de harmonieuze samenzang en natuurlijk om met zijn tijd mee te gaan’’, aldus het bestuur.

In 1969 zei een tante tegen Jan: ‘Je moet bij een koor, want je kunt goed zingen.’ Nadat Jan was afgezwaaid uit militaire dienst, meldde hij zich direct aan bij ’t Heidebloempje in Gieten. Na een paar jaar, in 1971, werd Jan bestuurslid, om in 1981 benoemd te worden tot penningmeester. Voor Gemengd Koor Gieten (voorheen ’t Heidebloempje) dé aanleiding om Jan erelid te maken van dit gezellige koor. ,,50 jaar bestuurslid, waarvan 40 jaar als penningmeester. Doe dat maar eens na! Jan heeft er mede voor gezorgd dat Gemengd Koor Gieten in 2012 voor hun 100-jarig bestaan het predicaat Koninklijk heeft gekregen.’’

Raterink is een van de vier bassen in het koor en zou graag nieuwe bassen willen verwelkomen. Ook tenoren zijn welkom. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij gkgieten@gmail.com.