Van Baerle Tr. (foto: Marco Borggreve)
Van Baerle Tr. (foto: Marco Borggreve)

Van Baerle Trio speelt in Rolder Kerk

Algemeen

ROLDE - Het nieuwe jaar in de Jacobuskerk in Rolde zal op zondag 30 januari feestelijk worden geopend met een optreden van het Van Baerle Trio. 

Dit trio - bestaande uit pianist Hannes Minnaar, violiste Maria Milstein en cellist Gideon den Herder - had zijn wortels bij Dmitri Ferschtman in Amsterdam. Het ensemble won al vele prijzen tijdens het Vriendenkrans Concours in het Concertgebouw, het ARD-concours in München, het internationale Kamermuziekconcours in Lyon en in 2012 de Kersjesprijs. De musici maakten een Europese toer langs grote zalen als de Musikverein in Wenen, de Barbican in Londen, de Cité de la Musique in Parijs, L’Auditori in Barcelona en de Philharmonie in Keulen. De debuut-cd van het Van Baerle Trio met werken van Saint-Saëns, Loevendie en Ravel werd bekroond met een Edison Klassiek 2013. 

Op het programma in de Jacobuskerk staan onder meer het Pianotrio van Theo Verbey en het Pianotrio in Es groot D929 van Franz Schubert. In verband met het coronavirus worden er twee concerten van een uur gegeven om 13.45 en 15.45 uur. Het concert wordt gegeven onder voorbehoud van de definitieve maatregelen op 25 januari. 

De kaartverkoop verloopt hierdoor alleen via telefonische reservering bij mevrouw Agricola (0592-389380) of bij Bloembinderij De Bloemgaard in Rolde en Boekhandel Van der Velde in Assen.