Janne Schra zingt op zondagmiddag 3 april in De Amer.
Janne Schra zingt op zondagmiddag 3 april in De Amer.

Vol muziekweekend in café De Amer

Algemeen

AMEN - Het eerste weekend van april staan er op het podium van cultureel café De Amer in Amen muzikaal drie totaal verschillende en zeer inspirerende artiesten.

Het muzikale weekend wordt op vrijdag 1 april afgetrapt door Henk de Kat & Friends. Het is al de achtste keer dat De Kat, meerdere malen uitgeroepen tot de beste bluesaccordeonist van Europa, naar Amen komt. Samen met zijn Friends brengt hij de vrolijke tak van de blues ten gehore. Cajun en zydeco, de roots- en bluesmuziek uit de swamps van Louisiana, maar ook Texmex en ontroerende bluesballads staan op de setlist.

Een unieke stijl van gitaarspelen en een al even uniek stemgeluid. De in Belfast geboren Dom Martin is een jonge en zeer talentvolle singer-songwriter die zich laat inspireren door de blues. Sinds 2019 zijn de lovende kritieken niet van de lucht. Blues in Britain Magazine: ,,Af en toe stuit je op een zeldzaam talent van zo’n groot genie dat je je eigenlijk afvraagt of wat je hebt gezien wel echt is. Dom Martin is zo’n talent.’’ Op zaterdag 2 april zal hij zich laten zien en horen op het podium van De Amer.

Het weekend wordt op zondagmiddag afgesloten door Janne Schra & De Vogels. Janne zingt in haar moerstaal frisse, eigentijdse liedjes over de schoonheid van imperfectie, het omarmen van regen en het eren van de barsten. Dat doet ze in een jazzy jaren ’20-stijl, soms swingend, dan weer slepend, met ieder nummer een eigen dynamiek en sfeer. Ze heeft de samenwerking met oud-bandleden van Room Eleven hernieuwd: een magische synergie tussen wat is en wat was.  

Reserveren
De optredens van Henk de Kat & Friends en Dom Martin beginnen om 20.00 uur, Janne Schra & De Vogels zijn vanaf 14.00 uur te beluisteren. Kaarten zijn te reserveren via het formulier op www.cafedeamer.nl.

Dom Martin treedt zaterdagavond 2 april op.
Henk de Kat & Friends zijn vrijdag 1 april te gast in Amen.