Spinvis treedt op zaterdag 16 april twee keer op in café De Amer.
Spinvis treedt op zaterdag 16 april twee keer op in café De Amer.

Muzikaal Paasweekend in café De Amer

Algemeen

AMEN - Het Paasweekend staat bol van de muziek in cultureel café De Amer in Amen met drie totaal uiteenlopende optredens.

De aftrap voor dit muzikale weekend wordt op vrijdag 15 april gegeven door Dede Priest & Johnny Clark Outlaws. Met een hedendaagse cross-over van blues, rock, folk en country zijn Dede, Johnny & zijn Outlaws niet echt in een hokje te plaatsen. De band heeft een origineel geluid waar de energie vanaf spat, niet in de laatste plaats door het soulvolle stemgeluid van frontvrouw Dede Priest, stevige gitaar-riffs, inventieve gitaarsolo’s en een strakke ritmesectie. Afgelopen jaar kwam hun laatste album ‘When Birds were Snakes’ uit. Naast Dede Priest bestaat de band uit Johnny Clark (zang, gitaar), Ray Austria (bas) en Leon Toonen (drums).

Op zaterdag 16 april geeft Spinvis een dubbelconcert in De Amer, ‘s middags en ‘s avonds. Dichter, zanger en muzikant Erik de Jong, alias Spinvis, verenigt taal, poëzie en verassende arrangementen in zijn performance. Het is het handelsmerk van deze inmiddels vaste waarde in het Nederlandse muzieklandschap en in de programmering van De Amer. Bij het middagconcert is er nog plaats, het avondconcert is uitverkocht. 

De B.J. Hegen Blues Band treedt op maandag 18 april, Tweede Paasdag, op in De Amer. Al vele jaren stonden bluesveteraan Bé Hegen en zijn mannen op deze feestdag in Amen, zo ook dit jaar. De pure blues, met mooie verhalen van een echte kenner aangevuld met Drentse wijsheden: eerlijker en oorspronkelijker krijg je de (Chicago)blues bijna nergens meer voorgeschoteld. In zijn hele lange carrière heeft B.J. Hegen zich ontwikkeld tot een echte cultheld met een grote schare trouwe fans.

Reserveren
Het optreden van Dede Priest & Johnny Clark Outlaws begint om 20.00 uur, Spinvis is om 14.00 en 20.00 uur (uitverkocht) te zien en te horen en de B.J. Hegen Blues Band is vanaf 14.00 uur te beluisteren. Kaarten zijn te reserveren via https://www.cafedeamer.nl/reserveren-en-annuleren.

B.J. Hegen is samen met zijn bluesband op Tweede Paasdag, maandag 18 april, te zien en te horen.
Dede Priest & Johnny Clark Outlaws trappen het muziekweekend op vrijdag 15 april af.