Afbeelding

Boscamping Zwanemeer in Gieten houdt open dag

Algemeen

GIETEN – Leonie en Renee Vorenkamp hebben afgelopen jaar camping Zwanemeer in Gieten overgenomen en omgetoverd tot Boscamping Zwanemeer. Om iedereen kennis te laten maken met de nieuwe opzet van het kampeerterrein, wordt op zondag 15 mei van 14.00 tot 17.00 uur een open dag georganiseerd.

,,We krijgen veel vragen van mensen die nieuwsgierig zijn naar het kampeerterrein, de ontwikkelingen en onze plannen. Vandaar dat we besloten hebben om een open dag te organiseren. Bezoekers kunnen sfeer komen proeven, het nieuwe entreebord bekijken, de informatie(z)uil, de bouwborden met alle plannen, de ingerichte tipitenten en het StOERcafé, de plek waar iedereen elkaar ontmoet en geniet van een hapje en drankje op het terras’’, aldus de zussen. ,,Bij alles wat we (gaan) doen op het kampeerterrein staat het bos centraal.’’ 

Woudlopersclub
Kleine kampeerders kunnen bewonderen hoe het clubgebouw is omgetoverd tot een heuse Woudlopersclub. Hier worden in de zomervakantie allerlei activiteiten georganiseerd. ,,Tijdens de open dag kunnen kleine avonturiers dit alvast uitproberen door zelf een uilenbol uit te pluizen. Je vindt er botjes en schedeltjes van muizen en andere kleine dieren in.’’

Om hun ideeën voor een Boomhut-dorp en blokhutten te realiseren hebben ze een subsidie van 100.000 euro gekregen uit het REX-programma van Vitale Vakantieparken Drenthe, dat wordt gedragen door de provincie Drenthe en alle Drentse gemeenten. Buiten het seizoen willen de zussen bovendien met themaweken gaan werken, zoals een Wandelweek met wandeltochten of een Schrijversweek zodat schrijvers in alle rust aan hun boek kunnen werken.

Wie ook nieuwsgierig is naar alle ontwikkelingen en zelf de stoerste camping van Nederland willen ontdekken, is welkom op de open dag.