Alle inwoners hebben een balpen in de vorm van een injectiespuit gekregen als symbool om het coronavirus na twee jaar te muteren naar het Sport & Spelvirus. (eigen foto)
Alle inwoners hebben een balpen in de vorm van een injectiespuit gekregen als symbool om het coronavirus na twee jaar te muteren naar het Sport & Spelvirus. (eigen foto)

Sport- en spelweek in Annerveen/Spijkerboor

Algemeen

ANNERVEEN/SPIJKERBOOR - Na twee jaar uitstel door de coronapandemie wordt van woensdag 1 tot en met maandag 6 juni de 40e editie van de Sport- en Spelweek Annerveen/ Spijkerboor gehouden.

De opening wordt op 1 juni om 18.00 uur verricht door burgemeester Anno Wietze Hiemstra van de gemeente Aa en Hunze. Het thema van de Sport- en Spelweek is, vanwege het jubileum, ‘40 jaar!’. Gedurende de week staan er in totaal 24 activiteiten gepland, waaronder ook een reünie en een tentoonstelling. ,,Hiervoor hebben we een enquête gehouden in het dorp, om mensen te vragen wat ze de leukste onderdelen uit het verleden vinden. Die komen nu weer terug in het programma, dus het is écht een feestweek voor en door het dorp’’, zegt Freddie Duursma namens de Sport- en Spelcommissie.

De verschillende activiteiten vinden met name plaats in café ‘t Keerpunt in Spijkerboor en achter de voormalige basisschool De Triangel in Nieuw-Annerveen. ,,Daarnaast zijn er ook nog enkele onderdelen die in de dorpen zelf plaatsvinden.’’ Vier teams zullen de strijd met elkaar aan gaan: Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Klavers Vier (Spijkerboor) en DUO. 

Wie momenteel door Oud-Annerveen, Nieuw-Annerveen en Spijkerboor rijdt, heeft gezien dat de bomen versierd zijn met gehaakte klaprozen. Vanwege de viering van de jaarlijkse Sport- en Spelweek worden de straten altijd versierd. ,,Alleen, dit jaar voelde feest vieren toch wel erg dubbel vanwege alle ellende die momenteel op de wereld gaande is’’, zegt Femke van Lienen. Daarom hebben inwoners van de drie dorpen samen straatversieringen gemaakt met een mooie boodschap. Daarnaast zijn er vredesduiven gezaagd, die deze week eveneens in het straatbeeld verschijnen.