Rolder Boys promoveert na een overwinning op Valthermond naar de Eerste klasse.
Rolder Boys promoveert na een overwinning op Valthermond naar de Eerste klasse. (Foto: Janny Dekker)

Rolder Boys promoveert na verlenging naar 1e klasse

Algemeen

BEILEN - Rolder Boys heeft onder toeziend oog van bijna 1.000 toeschouwers promotie afgedwongen naar de 1e klasse van het zondagvoetbal.

De ploeg van trainer Rick Slor maakte het in de finale van de nacompetitie lang spannend tegen competitiegenoot Valthermond: pas in de laatste minuut van de verlenging werd de winnende treffer gemaakt door Siemen Krikke en kon het feest op sportpark Noord-West in Beilen losbarsten voor de blauw-witten.

Net als in de competitie (2e klasse L) waren de ploegen zeer aan elkaar gewaagd. Hoewel Rolder Boys aanvallend begon, was het Valthermond (met oud-Rolder Boys-trainer Kenny Koning aan het roer) dat de score na vijf minuten opende via Milan Draijer. Na een mooie dieptepass faalde hij oog in oog met keeper Raimo Bruinsma niet en schoof hij de bal beheerst binnen. De Mondkers hadden de mogelijkheid om op 2-0 te komen, maar de gelijkmaker viel aan de andere kant: na een vrije trap van Frank Suurd kwam de bal voor de voeten van Jasper Kroon, die vervolgens in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Sander Jansen had geen moeite met de toegekende strafschop en scoorde de 1-1.

Ook na de rust bleef het gelijk opgaan. In de 66e minuut was het wederom Jansen die voor de 2-1 zorgde: vanuit een corner kreeg hij de bal voor z’n linkerbeen, waarmee hij vanuit de draai scoorde. De voorsprong was echter van korte duur, want vier minuten later besloot Dion van der Laan op avontuur te gaan en met een verwoestend schot zette hij de 2-2 op het scorebord. Gescoord werd er daarna niet meer, waardoor een verlenging noodzakelijk was. Waar iedereen dacht dat de beslissing zou vallen via strafschoppen, besloot Rolder Boys anders. Een paar minuten voor tijd kreeg de ploeg een vrije trap op een mooie positie, die prima werd ingeschoten door Siemen Krikke. Na vier seizoenen in de tweede klasse mag Rolder Boys dus weer een stap omhoog zetten.