De kinderen hebben er zin in tijdens de slotavond van de avondvierdaagse in Annen. (foto: LK Media/Liam Kuiper)
De kinderen hebben er zin in tijdens de slotavond van de avondvierdaagse in Annen. (foto: LK Media/Liam Kuiper)

Avondvierdaagse Annen: ,,Het voelt weer als vanouds’’

Algemeen

ANNEN - De Avondvierdaagse in Annen is afgelopen week na twee jaar uitstel weer gehouden. Zo’n 250 deelnemers liepen de hele week mee.

Het start- en eindpunt was elke avond bij voetbalvereniging Annen op sportpark De Hofakkers. Daarbij konden de deelnemers aan zowel de 5 als 10 kilometer meedoen aan een warming-up, begeleid door Fysio Fitness Annen. Op de slotavond liepen de wandelaars via de Voetakkers en Middenweg richting voetbalvereniging Annen. Onderweg werden alle lopers feestelijk onthaald met muziek, onder meer door een dj die voor de stoet uit ging. 

De organiserende Stichting Avondvierdaagse Annen kijkt terug op een geslaagde editie. ,,Het was een topweek qua weer en we hadden veel lopers. De laatste avond was bovendien extra feestelijk met muziek, de jongste deelnemers die verkleed meeliepen en ijsjes na afloop. Het voelde eigenlijk weer als vanouds’’, zegt Geke Oosting. In 2020 en 2021 waren er wel alternatieve avondvierdaagsen in september met 1,5 afstand. ,,Maar dit voelt toch weer vertrouwder. Bovendien moesten we toen op tijd binnen zijn vanwege de invallende duisternis.’’ Dit jaar waren er vooral inschrijvingen van scholen, volgend jaar hoopt de organisatie nog meer individuele lopers aan te kunnen trekken.