Het zwemmen is het eerste onderdeel van de Cross Triathlon.
Het zwemmen is het eerste onderdeel van de Cross Triathlon. (Foto: Martin Knegt)

Vierde editie van RunForestRun Cross Triathlon

Algemeen

GASSELTERVELD – De vierde editie van de RunForestRun Cross Triathlon zal op zondag 3 juli op en rondom het Gasselterveld worden gehouden. Vijf procent van de deelnemers is afkomstig uit België.

Alle solo-onderdelen van dit spectaculair evenement zijn uitverkocht, er zijn nog enkele estafettetickets te koop. De vierhonderd deelnemers zwemmen 1500, 1000 of 500 meter. Vervolgens fietsen zij drie, twee of één rondes van 15 kilometer over het noordelijk deel van de Mtb-route Gieten. En sluiten het geheel lopend af met drie, twee of één zware rondes van 5 kilometer rondom het de recreatieplas bij Gasselte. 

Vanwege het zwemonderdeel zijn er aanvullende veiligheidsmaatregelen genomen. De zwemmers worden beveiligd door duikteams van VG Diving uit Wildervank en kajakkers van kanovereniging De Futen Zuidlaardermeer. De Rode Kruis-afdeling Gieten biedt waar nodig medisch support. Deze deelnemers zijn getraind en zwemmen overwegend en afhankelijk van de temperatuur van het water in wetsuits. Deze bepalingen zijn eveneens noodzakelijk voor het verkrijgen van een vergunning voor dit evenement.

Aan het evenement werken ruim zestig mensen mee. Bats: ,,We merken dat het sinds corona niet alleen lastiger wordt evenementen vol te krijgen, ook vrijwilligers en veiligheidspersoneel worden schaarser. Gelukkig hebben de RunForestRuns-events nog een trouwe groep hardwerkende vrijwilligers waar ik heel tevreden over en trots op ben. Je hoort dat veel evenementen niet meer georganiseerd kunnen worden vanwege het ontbreken van deze goede krachten. De personeelskrapte werkt ook door in vrijetijdsbeleving en vrijwilligerswerk. We zijn zuinig op en heel blij met deze mensen.” 

Inmiddels is er rondom het Gasselterveld ook veel veranderd. Inmiddels is het betaald parkeren ingevoerd maar de vooraf geregistreerde deelnemers aan het evenement worden toegelaten op de nabijgelegen Camping de Lente van Drenthe. Hierdoor bezetten de meeste deelnemers geen parkeerplekken van het Gasselterveld als het zwemweer is op 3 juli. 

De start is op zondag 3 juli om 10.00, 12.00 en 14.00 uur. Meer informatie is te vinden op runforestrun.nl/cross-triathlon