Bloemrijke akkers op de essen moeten helpen de biodiversiteit te vergroten. (foto: Nationaal Park Drentsche Aa)
Bloemrijke akkers op de essen moeten helpen de biodiversiteit te vergroten. (foto: Nationaal Park Drentsche Aa)

Fietsen over essen van Anderen, Eext en Rolde

Algemeen

ROLDE - Nationaal Park Drentsche Aa organiseert op zaterdag 16 juli een fietsexcursie in samenwerking met de Agrarische Natuur Drenthe (AND). 

Sinds enkele jaren bevindt zich in Rolde de coöperatie Agrarische Natuur Drenthe (AND). Deze coöperatie spant zich in om de biodiversiteit en de duurzaamheid in de agrarische sector te helpen vergroten. Via projectsubsidies worden de deelnemende bedrijven gestimuleerd maatregelen te treffen voor weide- en akkervogels en voor soorten die afhankelijk zijn van poelen, ruigtes, houtwallen en bosjes. De excursie begint met een korte presentatie en een kop koffie in het kantoor van de AND in Rolde. De fietstocht gaat langs zichtbare AND-maatregelen in de omgeving van Anderen, Eext en Rolde.

De tocht duurt ongeveer 3 uur en is 25 kilometer lang. Deelnemers moeten zelf een fiets meenemen. De excursie start om 9.30 uur bij de Agrarische Natuur Drenthe aan de Gieterstraat 45 in Rolde . Aanmelden is verplicht en kan via drentscheaa@ivn.nl. Deelname is gratis. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa.