Voor het 25e jaar worden er boeken verkocht voor het behoud van de Jacobuskerk.
Voor het 25e jaar worden er boeken verkocht voor het behoud van de Jacobuskerk. (Foto: Henry Koops)

25e Boekenmarkt bij de Jacobuskerk in Rolde

Algemeen

ROLDE - De 25e boekenmarkt van de Jacobuskerk in Rolde zal op zaterdag 10 september van 10.00 tot 15.00 uur plaatsvinden. De boekenmarkt zal buiten worden gehouden, rondom de Jacobuskerk. 

Naast vele boeken zijn er flessen ‘Jacobuswijn’ verkrijgbaar. Ook is er een marktcafé voor een kopje koffie met zelfgebakken taart en cake. Iedereen is welkom om rond te kijken en/of iets te kopen. De boeken zijn te koop voor 0,50 cent per centimeter, met uitzondering van bijzondere boeken. ,,Het doel dit jaar is een recordverkoop van minimaal 52 meter, net zo hoog als de Roldertoren. Vorig jaar kwamen we 2 meter te kort”, aldus Henriëtte Meijer namens de organisatie. 

De opbrengst van de markt komt ten goede aan de Stichting Behoud Rolder Kerk, die zich inzet voor het behoud van dit markante (kerk)gebouw in Rolde. De kerk is deze dag ook te bezichtigen in het kader van de Open Monumentendag. 

Door de weersomstandigheden kunnen er wijzigingen in het programma plaatsvinden. Hiervoor is de website www.rolderkerk.nl/stichting-behoud-rolder-kerk te raadplegen.