Henk-Jan Ottens: ,,Als het kwartje goed valt kunnen we in de top van de middenmoot meedraaien. De ploeg is eerste divisiewaardig ."
Henk-Jan Ottens: ,,Als het kwartje goed valt kunnen we in de top van de middenmoot meedraaien. De ploeg is eerste divisiewaardig ." (Foto: Hv Unitas)

Handballers Unitas klaar voor nieuwe seizoen

Algemeen

ROLDE – Het is nog een prachtige nazomer, maar ondanks het mooie weer staan de zaalcompetities al weer voor de deur. De handballers van De Lange Natuursteen/Unitas uit Rolde staan het komend seizoen voor de moeilijke taak om hun mooie vijfde plaats in de Eerste divisie van vorig seizoen te evenaren. 

Het seizoen 2021/2022 was door corona een lastig seizoen volgens trainer/coach Hank-Jan Ottens. ,,De competitie heeft stilgelegen. We moesten aangepast trainen en soms was het onmogelijk om te trainen. De competitie duurde na de hervatting tot in juni. Maar we hebben een goed seizoen gedraaid met een vijfde plaats als eindresultaat. Dat is voor Unitas een unieke prestatie. Dat is heel mooi voor een dorp als Rolde.”

Het wordt lastig om dit resultaat te evenaren. ,, We hebben voor komend seizoen ervaring ingeleverd. Enkele ervaren spelers hebben een stapje terug gedaan en gaan in het tweede spelen. We hebben dus een jonge, maar zeer enthousiaste ploeg om de klus te klaren. Met de jeugd zit het bij Unitas wel goed. De A-junioren spelen ook landelijk, maar draaien een eigen programma. Ze trainen wel mee met de selectie en doen dus ervaring op. En als het nodig is kunnen we ook een beroep doen op de ervaren mannen uit het tweede”, aldus Ottens vanuit het laatste trainingskamp ter voorbereiding op de competitie. 

Ottens wil de vijfde plaats voor dit seizoen wel in het zicht houden. ,,Als het kwartje goed valt kunnen we in de top van de middenmoot meedraaien. De ploeg is eerste divisiewaardig. Dus handhaving moet geen issue zijn. We zullen eerder naar boven dan naar beneden gaan kijken.” 

Unitas speelt komende zaterdag de eerste wedstrijd van het seizoen in de eigen Boerhoorn in Rolde. Tegenstander is Oliveo uit Pijnacker. De wedstrijd begint om 20.30 uur.