De fjordenkeuring staat ook weer op het programma van de Roldermarkt.
De fjordenkeuring staat ook weer op het programma van de Roldermarkt. (Foto: Henry Koops)

Vol programma tijdens ‘een fitte Roldermarkt’

Algemeen

ROLDE – De tweede dinsdag van september staat al 237 jaar in het teken van de Roldermarkt. Na enkele jaren door corona aangepaste programma’s heeft het nieuwe bestuur weer een volledig programma op kunnen stellen. Het thema is dit jaar: Een fitte Roldermarkt. De aftrap van de feestweek is donderdag 8 september om 20.00 uur in de feesttent op de brink.

Hans Nijland, oud-directeur van FC Groningen, neemt de bezoekers van de openingsavond op zijn geheel eigen wijze mee in zijn wereld van transfers. Rolde en omliggende dorpen staat bol van fitte inwoners. Frank Vreugdenhil uit Eldersloo toonde zijn fitheid in de topsport. Hij vertelt deze avond over zijn schaatscarrière.

Na de openingsavond kan er tot en met dinsdag volop gefeest worden. Het programma is divers en biedt voor elk wat wils met nieuwe en veel oude traditionele programmaonderdelen. Het volledige programma is te zien op www.ovvr.nl/roldermarkt/programma-roldermarkt-2022/.

Een primeur tijdens deze editie van de Roldermarkt is de radio-uitzending van Radio Roldermarkt. De OVVR, OVR en Rolderpost.nl hebben in samenwerking met Stichting Radio Aa en Hunze zenden dit programma op zondag 11 september van 11.00 tot 13.00 uur uit. Programmamaker Jacco Fluks maakt normaalgesproken op dit tijdstip zijn streektaalprogramma Dialect Direct, maar deze week presenteert de Roldenaar het programma: Radio Roldermarkt. In deze twee uur is het laatste nieuws over de jaarmarkt van Rolde te horen en komen verschillende Roldenaren aan het woord die vertellen over de Roldermarkt of de verschillende verenigingen in Rolde. Ook de uitslagen van de verschillende wedstrijden zullen bekend worden gemaakt. Vanzelfsprekend hoort ook muziek bij een radioprogramma. Verzoekplaatjes kunnen aangevraagd worden via radio@rolderpost.nl of via 06-25330795.

Het gaat hierbij om een proefuitzending. Mochten de ervaringen positief zijn, dan zal er voor volgend jaar gekeken worden of er meer zendtijd voor de feestweek in Rolde kan worden vrijgemaakt en mogelijk met uitzendingen op locatie in het dorp.

Jacco Fluks presenteert zondag het radioprogramma 'Radio Roldermarkt'.