Leden van zangvereniging T.O.N.E.G.I.D.O. prijzen hun vereniging aan.
Leden van zangvereniging T.O.N.E.G.I.D.O. prijzen hun vereniging aan. (Foto: Henry Koops)

Informatiemarkt De Trefkoel goed bezocht

Algemeen

GASSELTE – Dorpshuis De Trefkoel in Gasselte had zaterdagmiddag de deuren geopend. Verenigingen die gebruik maken van het dorpshuis presenteerden zich via een informatiemarkt.

Het liep volgens Jaap Hadderingh, voorzitter van de stichting Dorpshuis De Trefkoel, de hele middag lekker door. Bezoekers konden kennismaken met de vele activiteiten die worden gehouden in De Trefkoel. Zo vinden er toneelvoorstellingen plaats, wordt er carnaval gevierd en muziek gemaakt, kinderen opgevangen, zijn er ontmoetingen met ouderen. Het is te veel om op te noemen, maar van jong tot oud kan men wel iets ondernemen in De Trefkoel. ,,Er zijn veel nieuwe mensen in het dorp komen wonen. Voor hen is het een mooie mogelijk om te zien wat er allemaal in het dorp te doen is. Ook kunnen ze andere inwoners ontmoeten en dat kunnen ze natuurlijk ook doen door zich aan te melden bij een vereniging of zich op te geven voor de aangeboden workshops”, zegt Hadderingh. Naast de informatiemarkt waren er ook demonstraties van onder meer De Harmonie en de twirlers en in de kelder speelde een van de biljartverenigingen een partijtje. In de ruimte kan ook gedart worden. Volgens de voorzitter gaat het met de inzet van de vrijwilligers wel goed, al zijn er altijd handjes nodig om de boel draaiende te houden. ,,We koesteren onze vrijwilligers. Zo houden we voor hen gezellige bijeenkomsten en ook een nieuwjaarsreceptie. Dat wordt zeer op prijs gesteld.”

De stichting heeft al een tijdje verbouwplannen. Hierbij wil het samen met Obs De Dobbe optrekken. ,,De eerste gesprekken met de gemeente zijn al gevoerd. De kosten van de verbouwing zijn geraamd op 750.00 euro. We hopen snel aan de slag te kunnen.”