Trainer Jouke Jan Meertens.
Trainer Jouke Jan Meertens. (Eigen foto)

VV Annen moet kansen gaan benutten

Algemeen

ANNEN – VV Annen eindigde vorig seizoen op de vijfde plaats in de Tweede klasse L. Volgens trainer Jouke Jan Meertens had er echter meer ingezeten. De oefenmeester uit Gieten is dan ook niet bang om uit te spreken dat zijn ploeg dit jaar mee moet gaan doen om de titel.

Jouke Jan Meertens begint aan zijn tweede seizoen bij VV Annen. Als hij terugkijkt op zijn eerste seizoen bij de Anner dorpsclub dan komt hij uit op tevredenheid. ,,De doelstelling was een positie rond de vijfde plek en dat is gelukt. Ik was erg tevreden over het grootste deel van het seizoen, alleen niet over het slot van de competitie. We streden mee om de nacompetitieplaatsen, maar verloren de laatste drie wedstrijden en grepen overal naast. Het seizoen ging uit als een nachtkaars, terwijl we in de verloren wedstrijden wel het beste van het spel hadden. We creëerden voldoende kansen, maar vergaten deze te benutten. We konden het overwicht niet uitdrukken in goede resultaten.”

Het lage rendement van zijn ploeg moet het komend seizoen verbeteren. ,,Dat vergt een gerichte aanpak. Veel trainen op de afwerking’, zegt hij lachend. ,,Het kansen benutten heeft ook te maken met vertrouwen, de juiste loopacties uitvoeren en slimheid. We zijn nu ruim vijf weken aan de slag en ik zie progressie. Dat geeft vertrouwen en daarom vind ik ook, wanneer we de ballen erin gaan schoppen dat we ook mee kunnen doen om de titel.” 

Meertens ziet Valthermond en WKE als grootste concurrenten voor deze titelstrijd. ,,Wat ik gezien heb in de voorbereiding en de uitslagen van de oefenwedstrijden en de beker, verwacht ik dat het tussen Valthemond, WKE en Annen gaat in de strijd om het kampioenschap.” 

De Anner trainer/coach kan aan de slag met dezelfde selectie als vorig seizoen. ,,Iedereen is gebleven. We hebben er zelfs twee spelers bij gekregen. Dus de bank is sterker geworden. Jesper Dijkstra (24) en Marnix Kruize (20) komen over van Gieten. Twee goede ambitieuze voetballers die graag een stapje hoger willen. Zij zijn voor ons een welkome versterking.”

Meertens begin dus vol vertrouwen aan zijn tweede seizoen. En als zijn ploeg het net weer kan vinden, kunnen er mooie dingen gaan gebeuren in Annen. 

Selectie: Bart Kranenborg, Bas Bruins, Bryan Weiss, Daan Boer (K), Dante Ploeg, Dirk Hegge, Dolf Nijborg, Egbert Mulder, Gerwin Bodewes, Hans de Wals (K), Jaap Jan Mulder, Jesper Dijkstra, Leon Tiersma, Lex Veltink, Marnix Kruize, Pepijn Knol, Pim Veltink, Sven Boersma. Trainer: Jouke Jan Meertens. Leiders: Harm Steenge, Jan Veltink. Keepertrainer: Roland van der Kraan.