Anita Koops met haar kooltje van slechts 75 gram.
Anita Koops met haar kooltje van slechts 75 gram. (Foto: Annemiek Visser)

Anita Koops verliezer rodekool-wedstrijd

Algemeen

ANNEN – Anita Koops is de grote verliezer van de rodekool-wedstrijd in Annen. Ze deed er maanden over om uiteindelijk een kooltje van 75 gram te kweken. 

Een vriendengroep uit Annen kreeg met oud en nieuw de opdracht: wie kweekt de zwaarste rodekool? De 28 vrienden kreeg vijf zaadjes per persoon en de weegdag werd vastgesteld op zaterdag 24 september. 

Wekenlang werd naar deze dag uitgezien, eindelijk ging de groep op pad. Onder toezicht oog van alle kwekers en de goudeerlijke jury werden de kolen gewogen. Jammer genoeg waren veel kolen door de rupsen aangevreten. Maar er waren ook verdacht mooie kolen bij. Bij Trijnie Schuiling zat de kool met saté prikkers aan de plant. En bij Johand Grüber hing de kool al gesneden in een plastic zakje aan de plant? Annemiek Visser beweerde dat de stukjes lood die gevonden werden in haar kool bedoeld waren tegen de slakken. Hendrik Popken werd winnaar met een kool van 3270 gram. En Anita Koops moest het doen met de troostprijs met haar kooltje van 75 gram. De groep ziet nu al uit naar de volgende kweekopdracht.

De kwekers die de kool met lood inspecteren.
!