De activiteiten van Dorpshuis Het Markehuis kunnen worden geschaard onder de initiatiefrijke activiteiten in Drenthe.
De activiteiten van Dorpshuis Het Markehuis kunnen worden geschaard onder de initiatiefrijke activiteiten in Drenthe. (Foto: Henry Koops)

Drenthe Initiatiefrijk! in het Markehuis te Grolloo

Algemeen

GROLLOO - BOKD, CMO STAMM en de provincie Drenthe zullen op zaterdag 5 november tussen 9.00 en 15.00 uur de bijeenkomst Drenthe Initiatiefrijk! houden in het Markehuis in Grolloo. Op deze dag kunnen belangstellende inspiratie opdoen en/of hun ideeën presenteren. Naast andere initiatiefnemers en adviseurs zijn ook diverse fondsen, waaronder het VSB Fonds, het Oranjefonds, Kern met Pit, het Rabobank coöperatiefonds en de Sociale Agenda van de provincie Drenthe aanwezig. 

,,In Drenthe zijn veel inwoners bezig met het ontwikkelen van initiatieven en projecten die de leefbaarheid op peil houden. De provincie staat bol van kansen en successen en daar zijn we trots op. Dit laten we graag zien en daarom organiseren we Drenthe Initiatiefrijk”, zegt Maud Diemer van CMO STAMM.

Het programma bestaat uit een ochtend- en een middaggedeelte. Men kan zich ook voor slechts één dagdeel aanmelden. Op het ochtendprogramma staan bezoeken aan drie initiatieven, namelijk: Eesergroen, Stichting de Amer en Dorpscentrum Eexterveen, gepland. Tijdens het middagdeel is er ruimte om ideeën presenteren en om het gesprek aan te gaan met diverse fondsen en adviseurs. Ook kan men aan twee workshops naar keuze meedoen. Inwoners met een idee dat bijdraagt aan de leefbaarheid van Drenthe én die daarvoor nog op zoek zijn naar advies en/of financiering kunnen hun ideeën pitchen voor andere initiatiefnemers, organisaties en fondsen. 

Aanmelden kan tot 27 oktober via cmostamm.nl/aanmelden-drenthe-initiatiefrijk/ of door contact op te nemen met Maud Diemer via m.diemer@cmostamm.nl