Afbeelding

Rommelmarkt in Gasselternijveenschemond

Algemeen

GASSELTERNIJVEENSCHEMOND - In het Dorpshuis in Gasselternijveenschemond wordt op zondag 11 december van 11.00 tot 17.00 uur een rommelmarkt gehouden. De opbrengst gaat naar vereniging De Zonnebloem. 

De afdeling Jong Groningen & Drenthe maakt het voor jongeren vanaf 18 jaar met een lichamelijke beperking mogelijk om deel te nemen aan sociale activiteiten. Veel van hen zijn gekluisterd aan een rolstoel, waardoor een bezoek aan een leuke activiteit vaak onmogelijk is. Hierdoor dreigt deze groep sociaal beperkt of geïsoleerd te raken. Vrijwilligers van De Zonnebloem zetten zich kosteloos in om deze groep mensen op basis van wensen die aansluiten bij hun interesses en ideeën deel te laten nemen aan sociaal-maatschappelijke activiteiten.  

Voor 2023 staan er al veel activiteiten op het programma zoals een nieuwjaarsborrel, een filmavond, een bezoek aan een concert van Suzan & Freek, midgetgolf, shoppen, een bezoek aan een festival en de TT, een boswandeling, het bloemencorso in Eelde en meer. De deelnemers betalen zelf een bijdrage voor elke activiteit waaraan ze meedoen, naast de taxikosten om naar een activiteit te komen. ,,Door deelname of een bezoek aan de rommelmarkt draagt men eraan bij om de kosten voor de gehandicapten zo laag mogelijk te houden’’, zeggen Els en Peter van Laar.

Mensen die op de rommelmarkt willen staan kunnen nu al één of meerdere tafels reserveren bij Els van Laar via 06-47290227 of elsvanlaarhermans@outlook.com. Een plek zonder tafel reserveren kan ook. Een schriftelijke reservering kan worden ingeleverd in de brievenbus van het Dorpshuis aan de Noordzijde 165 of bij Els van Laar aan de Noordzijde 309 in Gasselternijveenschemond.