Sabine Spreen op weg naar de overwinning.
Sabine Spreen op weg naar de overwinning. (Foto: Zeger Zeilemaker)

Sabine Spreen wint korte afstand Boomkroonpadcross

Algemeen

DROUWEN – Sabine Spreen heeft zaterdag de korte afstand van de Boomkroonpadcross op haar naam gezet. De atlete won de 5 kilometer in een tijd van 21 minuten 18 seconden. Ze lijkt goed op de weg terug van haar knieblessure. Zus Daphne eindigde op 27 seconden als tweede. Inge van Essen uit Eldersloo werd vijfde. 

Ondanks een paar natte dagen vooraf aan de cross, waren de omstandigheden zaterdag de lopers goed gezind. Een hardloopwedstrijd met een temperatuur van rond het vriespunt met een volop schijnende herfstzonnetje, het kan bijna niet beter. De lopers konden wederom kiezen uit de korte versie van 5 kilometer en een langere versie van 9 kilometer.

Het uitdagende parkoers lag er uitstekend bij. Vanaf de start gingen de 250 deelnemers over brede paden het bos in, waar de brede paden al snel kronkelpaden werden. In het bos waren er diverse obstakels door omgevallen bomen, echter werden die met gemak door alle lopers overwonnen. Langs het Gasselterveld moesten de lopers behoorlijk pittige klimmetjes overwinnen. Daarna ging het via mooie paden richting de finish vlakbij het Boomkroonpad.

Rikjan Bathoorn (Peize) was de snelste man op de korte afstand (18:36). Tim Verhagen uit Smilde werd tweede (20,12) en Sjors Kampen werd derde (22.34). Arjen Zeewuster uit Grolloo miste net het podium. Hij werd vierde in 23.02.   

Op de lange afstand was de winnaar Bram Buigel (Groningen) in 33.07 bij de heren en Marieke Falkmann (Engelbert) won in 40.45 bij de dames.

Bij de junioren was Jelmer Rensing (Wijster) in een snelle tijd van 19:24 de snelste man en Suze van Driel (Beilen) in een tijd van 21:48 de snelste vrouw.

De volgende loop van het UNESCO Geopark Hondsrug crosscircuit is op zaterdag 18 december in Gasselte.

Deelnemers aan de Boomkroonpadcross ronden het Blauwe Gat in het Gasselterveld.