De kerstmarkt in de Jacobuskerk.
De kerstmarkt in de Jacobuskerk. (Eigen foto)

Goede Doelen Kerstmarkt bij Jacobuskerk Rolde

Algemeen

ROLDE – Stichting Behoud Rolder Kerk zal op vrijdag 9 december van 16.00 tot 20.30 uur een Goede Doelen Kerstmarkt houden bij de Jacobuskerk in Rolde.

,,Na twee jaar zonder Goede Doelen Kerstmarkt was het weer even wennen om in oktober al over kerstbakjes en knieperties en een kerstcafé te overleggen: waarom doen we dit? Zou er genoeg belangstelling zijn? Kunnen we na twee coronajaren nog op de oude vrijwilligers rekenen? We keken elkaar onderzoekend aan, maar het vooruitzicht van een kerk vol lichtjes, geurend naar dennengroen, en het tevreden gevoel als alles goed verlopen is en het goede doel en de Stichting Behoud Rolder Kerk met een mooi bedrag verder kunnen, trok ons over de streep. Er komt weer een goede doelen kerstmarkt”, zeggen coördinatoren Liesbeth Mooi en Marion Wely. Zij willen iedereen oproepen om naar de markt te komen: ,,Kom langs en geniet van de sfeer en van het brede aanbod van kerstboeken, Jacobuswijn tot kerststukjes en van zelfgemaakte jams en notenbonbons tot aanmaakhoutjes, van knieperties en (kunst)verlotingen, van kaarten en sieraden uit alle windstreken. Ook verloten we dit jaar iets heel unieks namelijk een optreden van de Rolder bluesband GG and The Cruisers. En na afloop is er dan koffie of glühwein met gebak.“

De helft van de opbrengst van de kerstmarkt is bestemd voor de Stichting Behoud Rolder Kerk. De andere helft gaat traditiegetrouw naar een goed doel; dit jaar is dat de Stichting Hand in Hand. Over kinderen met een beperking en volwassenen die samen in Nkoranza, Ghana een leefgemeenschap vormen in een land waar nog weinig aandacht is voor deze groep mensen. De Nederlandse steunorganisatie laat zien wat er gebeurt met het geld dat bij elkaar wordt gebracht.