Annet Schaap.
Annet Schaap. (Eigen foto)

Schaap, Wortel en Wijnia in Literaire Hemel in Amen

Algemeen

AMEN - Een gelauwerd kinderboekenschrijfster, een supertalent uit Assen en een gepromoveerde ‘beredderaar’ zijn op vrijdag 9 december te gast in de Literaire Hemel in Amen.

Annet Schaap was al een veelgevraagd illustrator voordat ze debuteerde met ‘Lampje’. Het grimmige sprookje is inmiddels vele malen bekroond en door volwassenen voor het tweede jaar op rij gekozen tot populairste kinderboek aller tijden. De VPRO zendt in de kerstvakantie een televisiebewerking uit van deze klassieker.

Jante Wortel groeide op in Assen. Ze won de finale van de Kunstbende, Write Now!-Groningen, de Drentse Talentprijs Cultuur 2016 en studeerde af aan Creative Writing ArtEZ. Deze zomer is haar eerste roman ‘Weerlicht’ verschenen. Een moedig en knap debuut volgens de lovende recensies.

Literair erfgenaam Gerben Wynia is dit voorjaar gepromoveerd op C.O. Jellema. Jellema bracht zijn vroegste jeugd door in Beilen waar zijn vader predikant was. Hij is in 2003 in Leens gestorven. In zijn biografie ‘Aan Rozen Denk Ik In De Winter’ beschrijft Wynia hoe de dichter een moeizame weg naar erkenning van zijn werk kende en worstelde met zijn homoseksualiteit.

Joep van Ruiten en Annette Timmer interviewen de schrijvers vanaf 20.15 uur in Café De Amer.