Burgemeester Anno Wietze Hiemstra feliciteert Hennie Stevenhaagen-Moek met haar 101ste verjaardag.
Burgemeester Anno Wietze Hiemstra feliciteert Hennie Stevenhaagen-Moek met haar 101ste verjaardag. (Foto: Herman van Oost)

Hennie Stevenhaagen-Moek is 101 jaar geworden

Algemeen

GIETEN – Hennie Stevenhaagen–Moek is vandaag 101 jaar geworden. Burgemeester Anno Wietze Hiemstra van Aa en Hunze kwam de jarige feliciteren. De burgervader deed dat vorig jaar in verband met corona nog met een filmpje. Nu kam hij persoonlijk langs. 

Hennie Moek is geboren in de Westerstraat in Gieten. Ze woonde een tijd in Groningen met haar eerste man. Die overleed toen ze 50 was. Zes jaar later ging ze samenwonen met een nieuwe partner. 

Na haar periode in Groningen ging ze terug naar Gieten. Ze ging wonen in een woning achter haar geboortehuis. Vijftien jaar geleden verhuisde ze naar een appartement aan de Brink in Gieten. Haar tweede partner overleed in 2006. 

Hennie Moek is altijd huisvrouw geweest. ,,Ze was erg gastvrij en deed veel voor anderen”, zegt haar bonusdochter Ina Zondag. ,,Ze had zelf geen kinderen. Mijn vader had vier kinderen en dat zijn haar bonuskinderen. Ook heeft ze nu zes kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.” 

De gezondheid van de 101-jarig neemt langzaam af. ,,Ze loopt nog enkele keren per week buiten. Geestelijk gaat het zo, zo. Ze heeft haar goede dagen. Ze leest af en toe de krant. Ze zegt dat ze af en toe een puzzeltje maakt en tv kijkt”, zegt haar dochter die net als de andere kinderen haar moeder regelmatig bezoekt. ,,Ze woont verder nog zelfstandig. Ze krijgt drie keer in de week thuishulp. Twee nichtjes komen elke week langs. Ze krijgt dus regelmatig bezoek. En dat vindt ze erg leuk.” 

Haar verjaardag wordt op een rustige manier gevierd. ,,We verdelen bezoek over meerdere dagdelen. Het moet niet te druk voor haar worden. En als we het over meerdere dagen verspreiden heeft ze er nog wat aan.”