SP-Tweede Kamerlid Sandra Beckerman komt naar Annen.
SP-Tweede Kamerlid Sandra Beckerman komt naar Annen. (Foto: SP)

SP Aa en Hunze: ‘Dat kan Socialer!’

Algemeen

AA EN HUNZE - In aanloop naar de verkiezingen voor de Provinciale Staten (15 maart 2023) zal SP Aa en Hunze op vrijdag 10 februari een politiekcafé houden in het Dorpshuis Annen aan Kruisakkers 36A in Annen.

SP-Kamerlid Sandra Beckerman zal aanwezig zijn om te praten over de volkspetitie ‘Verlaag de kosten, nationaliseer onze energie’. Deze volkspetitie is ondertussen 107.000 keer getekend.

Lijsttrekker van de SP voor de Provinciale Staten Simon Zandvliet zal spreken over het stikstofprobleem in de provincie Drenthe.

Werkgroeplid SP Aa en Hunze Renée Taal: ,,In de gemeente Aa en Hunze spelen veel zaken tegelijk. Inwoners kunnen hun energierekening niet meer betalen, er zijn weinig woningen beschikbaar voor met name jongeren en ouderen, slecht bereikbare dorpen door het schrappen van het openbaar vervoer, armoede, aardbevingsschade, afbrokkeling van sociale voorzieningen en stikstofproblematiek. Deze problemen zijn niet specifiek voor Aa en Hunze, maar zijn kenmerkend voor het platteland in Drenthe en eigenlijk voor het hele noorden. Ik vraag me af hoelang het nog gaat duren voordat de kiezers in Drenthe zich realiseren dat ons huidige kabinet gaat voor het grote geld en niet echt een boodschap heeft aan de inwoners van Drenthe.”

Tijdens het politiekcafé is er ruimte om met elkaar en met Beckerman en Zandvliet in gesprek te gaan over zaken die spelen in de gemeente en in de provincie.

De avond start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Eventueel aanmelden kan via aaenhunze@sp.nl.