De deelnemers krijgen tijdens de seizoenswandeling uitleg over het leven rondom het Boomkroonpad. (foto: Ineke van Os)
De deelnemers krijgen tijdens de seizoenswandeling uitleg over het leven rondom het Boomkroonpad. (foto: Ineke van Os)

Seizoenswandeling bij Buitencentrum Boomkroonpad

Algemeen

DROUWEN - Staatsbosbeheer organiseert op 1, 5, 12 en 26 maart een educatieve seizoenswandeling voor het hele gezin.

De gids neemt de deelnemers mee voor een wandeling door de boswachterij Gieten-Borger. Tijdens de wandeltocht vertelt de gids over het ontstaan van de boswachterij, het gevarieerde bos en de vele dieren die er leven. Elk seizoen heeft zijn eigen aandachtspunten. Nu is te merken dat de winter naar het einde gaat en het voorjaar aanstaande is. Met het zachte weer beginnen vogels te zoeken naar nestelmaterialen en ook beginnen al voorzichtig vroege bloeiers hun kleuren te laten zien. Met een beetje geluk kunnen de wandelaars de bloei van de hazelaar zien; deze heeft hele kleine bloemen die normaal gesproken niet zomaar opvallen.

Na de wandeling is er nog de mogelijkheid het Boomkroonpad te bezoeken op 22,5 meter hoogte. Ook is het mogelijk om de kinderen te laten spelen op de speelweide of in het Lorkenspeelbos. Even neuzen in het buitencentrum, waarin een leuke winkel is gevestigd en een presentatie over het bos is te zien, kan ook of nog even nagenieten bij Bospaviljoen de Woudstee.

De anderhalf tot twee uur durende seizoenswandelingen starten om 13.30 uur. Het is handig stevige wandelschoenen aan te trekken. Vooraf aanmelden kan via www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/hondsrug/seizoenswandeling-hondsrug.