Sabine Spreen uit Rolde blijft winnen, ze pakte ook de zege in Annen..
Sabine Spreen uit Rolde blijft winnen, ze pakte ook de zege in Annen.. (Archieffoto: Zeger Zeilemaker)

Sabine Spreen uit Rolde gaat door met winnen

Algemeen

ANNEN – Sabine Spreen zet haar zegereeks voort. De Rolder atlete schreef zaterdag ook de 5 kilometer van De Anner Boscross op haar naam. Ze won dit seizoen ook de crossen van Rolde, Gasselte, Drouwen, Ees, Grolloo en Gieten. De Rolder atlete liep de afstand in een tijd van 20 minuten en 5 seconden. Ze had een minuut voorsprong op Heleen Weinans uit Groningen. Daphne Speen uit Rolde werd derde op 1 minuut en 6 seconden.

Jasper de Jong uit Leek was bij de mannen de snelste. Hij liep de afstand in 17 minuten en 42 seconden. Tim Gelling uit Nieuw-Buinen werd tweede. Hij kwam zeven seconden na de winnaar over de finish. Thijs Groenendaal werd op gepaste afstand (22:25) derde. Kevin Eefting uit Grolloo miste op 15 seconden het podium.

Rikjan Bathoorn pakte de winst op de langste afstand (10 kilometer). De Peizenaar finishte in een tijd van 35 minuten en 51 seconden. Gerard Vos uit Appingedam werd tweede (36;39). René Smith uit Zuidbroek legde beslag op de derde plaats (37:06).

Bij de dames ging de zege naar Annewil Schreuder uit Veendam (41.31). Ze was een klasse apart en finishte bijna vier minuten voor de nummer 2, Nienke Vlak uit Eelde (45:29). Christien Koning werd derde (45:53). Olga Elling uit Vries pakte de vijfde plaats (47:05) en de plaatselijke favoriete, Esther Ezinga, werd zesde (47:21).