Bij koken moet je veel lezen en rekenen.
Bij koken moet je veel lezen en rekenen. (Eigen foto)

Koken, lezen en rekenen tijdens workshop

Algemeen

GIETEN - Taalhuis Aa en Hunze zal tijdens de Week van de taal een interactieve workshop houden op dinsdag 18 april van 16.30 tot 19.00 uur in de biebtuin van Bibliotheek Gieten aan de Eexterweg in Gieten. 

De Week van Taal wordt gehouden van 17 tot en met 22 april. In deze week is er aandacht voor laaggeletterdheid. Hoe wordt dit bespreekbaar gemaakt? En hoe verwijst men iemand door naar de juiste hulp? Op deze vragen worden onder meer in deze week antwoorden gegeven. 

Maar lezen en rekenen worden gebruikt tijdens allerlei dagelijkse dingen, zoals bijvoorbeeld koken. Gezond en lekker eten heeft alles te maken met lezen en rekenen. Taalhuis Aa laat tijdens de workshop zien hoe belangrijk taal en rekenen is bij gezond en verantwoord koken. De deelnemers krijgen tips en trucs en een handig kookboek om zelf met de doelgroep aan de slag te gaan. De workshop is bedoeld voor iedereen die werkt met mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken op het gebied van zelfredzaamheid, gezondheid en basisvaardigheden.

De activiteit is gratis maar wel op inschrijving. Aanmelden kan tot 6 april via: t.wortel@taalhuisaaenhunze.nl. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.