Er werd flink gestreden om ieder punt.
Er werd flink gestreden om ieder punt. (Foto: Henry Koops)

Basisschoolleerlingen strijden om volleybaleer in Gieten

Algemeen

GIETEN - VC Oostermoer heeft woensdag een schoolvolleybaltoernooi gehouden in sporthal De Goorns in Gieten.

De basisscholen uit Gieten streden op twee niveaus en in drie poules om de eer. De Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) heeft het Cool Moves Volley (CMV) geïntroduceerd. Via de zes CMV-niveaus kunnen kinderen stap voor stap, op een speelse manier, alle volleybaltechnieken leren. In de Gieter sporthal werd op niveau 2 en 4 gespeeld. De jongste kinderen dienden met een onderhandse volleybalopslag de bal over het net in het veld te brengen. De tegenstander mag de bal vangen en vervolgens teruggooien Door de bal over het net te gooien moet getracht worden om de bal bij de tegenstander op de grond te krijgen. Er werd zeer fanatiek om de punten gestreden. De wat oudere groepen speelden op niveau 4. Bij dit niveau begint het spel al meer op volleybal te lijken. Er moet verplicht drie keer boven- of onderhands overgespeeld worden. Ook bij deze teams was het enthousiasme groot. 

De jeugdcommissie van de volleybalclub had het toernooi samen met enkele leden en ouders strak georganiseerd. Er deden 17 teams mee van de drie bassischolen in Gieten. De Gieter school was het best vertegenwoordigd en ging ook met de drie hoofdprijzen aan de haal. Zowel de teams van Groep 4-5, Groep 6-7 en Groep 7-8 wonnen hun poule. De nummer 2 en 3 van de poule kregen ook een medaille. 

Leerlingen die door dit toernooi enthousiast zijn geworden om te gaan volleyballen kunnen bij VC Oostermoer terecht. Daar kan bij voldoende leden op alle CMV-niveaus gespeeld worden. Kinderen die belangstelling hebben kunnen drie keer gratis meetrainen. Maar ook voor de oudere jeugd (12 tot en met 18) en volwassenen zijn er bij VC Oostermoer diverse mogelijkheden om te volleyballen. Dit kan zowel in de Nevobo-competitie als op recreatief niveau. Belangstellenden kunnen ook driemaal gratis meetrainen. Meer informatie is te vinden op vcoostermoer.nl. De club die in 2024 50 jaar bestaat is ook nog op zoek naar trainers voor het volgend seizoen. 

De winnaar van Groep 4-5.
De winnaars van Groep 6-7.
De winnaar van Groep 7-8.
Alle medaillewinnaars.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding