Muziekvereniging T.O.G.I.D.O. brengt een ode aan de rockmuziek.
Muziekvereniging T.O.G.I.D.O. brengt een ode aan de rockmuziek. (Eigen foto)

T.O.G.I.D.O. brengt Rockmuziek naar Eext

Algemeen

EEXT - Het Voorjaarsconcert van Muziekvereniging T.O.G.I.D.O. heeft zaterdag plaatsgevonden in de gymzaal van Eext. Het thema ‘Rockmuziek’ kwam zowel in de gespeelde nummers als in de aankleding van de zaal naar voren.

Speciaal voor dit concert werd de gymzaal omgetoverd tot een waar theater, compleet met bar, podium, feestverlichting en professioneel geluid. De presentatie was in handen van Sander Muskee, die de bezoekers vanuit zijn Rock café mee nam langs vele bekende rockartiesten en hun successen. Zo stonden Queen, Amy Winehouse, Peter Koelewijn en rockband Golden Earring op het programma. Uiteraard mocht ook de boerenrock niet missen. De muziekcommissie had bewust gekozen voor een wat meer uitdagender programma. Een schot in de roos, zo bleek.

Opgetreden werd er door het A- en B-orkest van de vereniging, beide onder leiding van dirigent Bert Strijker. De kinderen die deelnamen aan de workshop ‘Music4Kids’ traden op onder leiding van docente Sjoukje Strijker. Wethouder Bas Luinge was aanwezig om de deelnemende kinderen van Music4Kids in het zonnetje te zetten. Zij ontvingen hun certificaat en een blijk van waardering namens de vereniging.

Tijdens hef officiële gedeelte werden enkele leden gehuldigd voor hun trouwe lidmaatschap. Lydia te Bos was 25 jaar lid, en Gerda Martens en Geertje Enting werden gehuldigd voor maar liefst 40 jaar lidmaatschap.

De fans van T.O.G.I.D.O. hebben er bijna vier jaar op moeten wachten, maar in de tussentijd heeft de vereniging niet stil gezeten. Achter de schermen is hard gewerkt. Zo is de afgelopen periode geïnvesteerd in de podiumverlichting en de achterwand van het toneel, dat tevens dienstdoet als beamerscherm.

De vereniging kijkt terug op een zeer succesvol optreden. Binnenkort start de vereniging haar afsluitende concertjes op de verschillende basisscholen in de omgeving in het kader van ‘Windkracht 6’, een korte serie lessen, gericht op groep 6. Daarnaast treedt de vereniging binnenkort op bij Brinkpop in Eext (10 juni) en tijdens de openluchtconcerten in Eexterzandvoort, Anderen, Gieten en Eext in juni en juli. Voor meer informatie en foto’s kan men terecht op facebook.com/togido.

De deelnemers aan Music4Kids kregen een certificaat.
De jubilarissen Lydia te Bos, Gerda Martens en Geertje Enting.