Het diamanten bruidspaar De Vries werd gefeliciteerd door burgemeester Anno Wietze Hiemstra.
Het diamanten bruidspaar De Vries werd gefeliciteerd door burgemeester Anno Wietze Hiemstra. (Foto: Herman van Oost)

Bruidspaar De Vries uit Gieten is 60 jaar getrouwd

Algemeen

GIETEN – Jaap de Vries en Lotty de Jong waren zondag 60 jaar getrouwd. Het diamanten huwelijksfeest werd in familiekring gevierd. 

Jaap de Vries werd 81 jaar geleden in Leeuwarden geboren. Zijn even oude vrouw zag het levenslicht in Hoogkerk, maar groeide ook op in de Friese hoofdstad. Het stel ontmoette elkaar op vijftienjarige leeftijd bij een Jeugdvereniging. ,,Het was de eerste bijeenkomst met jongetjes en meisjes samen”, blikt De Vries terug. ,,Het was in één keer raak. En dat heeft tot op heden geduurd.”

Jaap de Vries ging na zijn opleiding en militaire dienst naar het opleidingsinstituut van de Nederlandse Spoorwegen. ,,Ik heb mijn hele werkzame leven bij de Spoorwegen gewerkt in verschillende functies. ,,Eerst als programmeur, later als projectleider en mijn laatste functie was transportmanager. Toen ik 55 was ben ik tijdens de grote reorganisatie met de Vut gegaan.”

Lotty de Jong werkte voor haar huwelijk op een röntgenafdeling in het ziekenhuis en heeft een tijd in Groningen in de gezinsverzorging gewerkt. ,,Na ons huwelijk zijn we verhuisd naar Utrecht en heeft mijn vrouw ons huishouden gerund. We hebben drie kinderen.” Inmiddels zijn er ook vijf kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen.

Het echtpaar kwam 16 jaar geleden naar Gieten. ,,We hebben 30 jaar in Hengelo gewoond. Onze dochter woonde twee huizen bij ons vandaan. Mijn vrouw paste op de kleinkinderen. Onze schoonzoon kwam uit Stadskanaal en wilde graag terug. Ze zijn toen verhuisd naar Gasselternijveen. Toen was het afgelopen met het oppassen. Van beide kanten werd dit als een gemis ervaren. En zodoende zijn we in een appartement in Gieten gaan wonen.”