Wethouder Kiena ten Brink onthult een foto van de expositie 'Oog in Beeld' van GiAF in het bijzijn van Ineke Schuringa (Expositiecommissie) en Annelies Neuteboom (voorzitter GiAF).
Wethouder Kiena ten Brink onthult een foto van de expositie 'Oog in Beeld' van GiAF in het bijzijn van Ineke Schuringa (Expositiecommissie) en Annelies Neuteboom (voorzitter GiAF). (Foto: Henry Koops)

Wethouder Kiena ten Brink opent buitenexpositie GiAF

Algemeen

GIETEN – Wethouder Kiena ten Brink van de Gemeente Aa en Hunze heeft vrijdag de zomerexpositie van fotoclub GiAF geopend. Het is een bijzondere expositie, want de tentoonstelling is te zien op het buitenterrein van het gemeentehuis in Gieten.

De leden van Fotoclub GiAF (Gieter Amateurfotografen) zijn aan de slag gegaan met het thema ‘Oog in Beeld.’ Dit heeft verrassende beelden opgeleverd. De expositie toont ook een grote verscheidenheid aan foto’s, want ieder lid had zijn eigen kijk op het thema; het oog van de naald, een oog in een aardappel/boom of een kattenoog, maar soms ook figuurlijk zoals bij oogappel. 

De buitenexpositie toont 30 foto’s van 17 GiAF-leden. De foto’s zijn afgedrukt op canvas en gespannen in houten frames. De frames zijn geplaatst langs de oprit naar de hoofdingang van het gemeentehuis. Een locatie die ook een beetje uit nood is geboren, omdat een goede expositieruimte in Gieten ontbreekt. Hopelijk wordt dit volgens voorzitter Annelies Neuteboom opgelost met de komst van het Cultuurpodium in het dorp.

Wethouder Kiena ten Brink sprak vol lof over de inspiratie van de GiAF-leden en de opzet van de tentoonstelling. Ze ziet in de toekomst meer mogelijkheden om op deze locatie te exposeren. 

De foto’s zullen tot en met tot en met 31 augustus te zien zijn bij het Gemeentehuis aan Spiekersteeg 1 in Gieten. 

Meer informatie is te vinden op www.giaf.nl.  

Afbeelding
Afbeelding