Kiss was een van de acts tijdens de Buurtplaybackshow.
Kiss was een van de acts tijdens de Buurtplaybackshow. (Foto: Henry Koops)

Gasselte beleeft zonovergoten dorpsfeest

Algemeen

GASSELTE – Het was drie dagen feest in Gasselte. Waar voorheen het dorpsontbijt en dorpsfeest altijd apart werden georganiseerd, besloot carnavalsvereniging ’t Meul’ndobbegie de verschillende evenementen in één weekend te combineren. Een heel feestweekend dus.

De aftrap werd op vrijdag gegeven met de buurtplaybackshow. Zeven buurten verschenen op het toneel, buurtvereniging Kamplaan/Julianalaan ging met de bokaal naar huis, daarna werd er onder begeleiding van DJ Kevin Terpstra nog lang gefeest.

De zaterdagmiddag stond in het teken van sport en spel: een volleybaltoernooi voor volwassenen en een kindermiddag voor de jongste inwoners van het dorp. Onder een stralende zon en met veel publiek langs de lijnen gingen elf volleybalteams de strijd met elkaar aan en werd het een supergezellige en sportieve middag. Het team ‘Je Moeder’ mocht zich de grote winnaar noemen.

’s Avonds was het grote tentfeest. Voor een uitverkochte ‘zaal’ werd er opgetreden door het Sneeuwbaltrio en de Millennium Showband. Het feest ging door tot in de late uren.

Een heerlijke dorpsbrunch stond zondag om 11.00 uur klaar voor alle inwoners. Elk tafeltje was bezet, er genoten meer dan 400 mensen van een vers croissantje.

Carnavalsvereniging ’t Meul’ndobbegie, onder leiding van Prinses Esther Yvonne, kijkt terug op een zeer geslaagd dorpsfeest. Alle foto’s zijn te zien op www.meulndobbegie.nl.

De tent was vrijdagavond goed gevuld.
Engelen bestaan niet of toch wel.