Jasmijn Wilkens is blij met haar prijs voor haar statement om seksueel geweld bespreekbaar te maken.
Jasmijn Wilkens is blij met haar prijs voor haar statement om seksueel geweld bespreekbaar te maken. (Foto : Lukas Linde)

Jasmijn Wilkens tevreden over deelname aan Miss Diversity

Algemeen

KLAZIENAVEEN – Jasmijn Wilkens uit Gieten kijkt met een tevreden gevoel terug op haar deelname aan de Verkiezing van Miss Diversity Netherlands 2023. ,,Ik ben op veel onderdelen in de top geëindigd, dus het ging heel erg goed.”

Bij Miss Diversity is iedereen die zich identificeert als vrouw, ongeacht lengte, maat, huidskleur, geaardheid, religie, welkom. Diversiteit bestaat uit veel meer dan er alleen ‘anders’ uitzien. De organisatie wil iedereen in hun kracht zetten, ongeacht of het stukje diversiteit van de miss zichtbaar is of niet.

De 21-jarige Gietense eindigde in de Top3 van Miss Public Vote en eenzelfde klassering was er bij het onderdeel Miss Wit Gebit, een categorie van de hoofdsponsor. In de eindklassering van de missverkiezing eindigde ze bij de beste vijf. En ze kreeg een award voor haar statement. ,,Vooral met dat laatste ben ik erg blij, want dat was de reden waarom ik met de verkiezing meedeed. Ik heb met mijn statement seksueel geweld bespreekbaar willen maken. Door dit bespreekbaar te maken kunnen we het eerder signaleren, stoppen en de juiste hulp bieden aan de slachtoffers, want één op de acht vrouwen in Nederland is slachtoffer van seksueel geweld. 

De verkiezing houdt hiermee op voor Jasmijn Wilkens als miss. ,,Ik heb besloten om onderdeel uit te gaan maken van de organisatie van het evenement. Daarnaast heb ik een modellencontract getekend bij modellenbureau Be Pretty. Dit Nederlandse bureau heeft een grote diversiteit aan opdrachten, dat kan gaan om mode, maar ook als bijvoorbeeld een fietsenmerk en model nodig heeft.”