Jasmijn Wilkens wil tijdens missverkiezing seksueel geweld bespreekbaar maken.
Jasmijn Wilkens wil tijdens missverkiezing seksueel geweld bespreekbaar maken. (Foto: Studio ATR bij Boutiq)

Jasmijn Wilkens uit Gieten doet gooi naar titel Miss Diversity Netherlands

Algemeen

GIETEN – Jasmijn Wilkens stond in december in de finale van Miss Beauty of Drenthe. De titel ging aan de neus van de 21-jarige Gietense voorbij. Ze geeft echter de moed niet op en vindt het tijd voor een nieuw avontuur. ,,Ik heb mij in februari opgegeven voor Miss Diversity Netherlands 2023 en sta inmiddels in de finale die plaats vindt op 2 juni.”

Miss Diversity Netherlands is een missverkiezing die als doel heeft om diversiteit en inclusie te bevorderen en de stereotypen te doorbreken die vaak worden geassocieerd met schoonheidswedstrijden. Bij Miss Diversity Netherlands gaat het niet alleen maar om de wedstrijd, maar ook om een bredere boodschap van iedere finalist. ,,Deze boodschap is een statement die wij willen overbrengen aan anderen, om hierin een verschil te kunnen maken of het bespreekbaar te maken”, legt Jasmijn uit. ,,Mijn statement luidt: Maak seksueel geweld bespreekbaar. Eén op de acht vrouwen in Nederland maakt ooit seksueel geweld mee. Seksueel geweld kan leiden tot ernstige lichamelijke en emotionele schade, waaronder posttraumatische stressstoornis, PTSS, depressie en angst. Door seksueel geweld bespreekbaar te maken kunnen we het eerder signaleren, stoppen en de juiste hulp bieden aan de slachtoffers. Tijdens dit traject wil ik meer bekendheid geven aan seksueel misbruik, zodat iedereen hier vrij over durft te spreken. Want eenieder verdient het om zich ten alle tijden veilig te voelen.”

Bij deze missverkiezing kan door het publiek gestemd worden op hun favoriete miss . Lezers die op Jasmijn willen stemmen kunnen dit doen door het sturen van de sms: VOTE MDN Jasmijn naar 7733. Alle kandidaten zijn te zien op www.missdiversitynetherlands.nl